Možda će Vam se učiniti čudnim, ali stranice ne optimiziramo za pretraživače, već za korisnike tj. Vaše potencijalne kupce. Dobar i koristan sadržaj za korisnike je najbolji izvor posjeta. Veliki dio posla oko SEO optimizacije može se obaviti pri samoj izradi web stranice što predstavlja odličnu osnovnu za bolje pozicioniranje na internet pretraživačima.
 

SEO postaje sve tehničkiji, kompliciraniji i posve zastrašujući. Pokušavajući ići u korak s Googleovim smjernicama, najboljim praksama i uvjetima pružanja usluge SEO počinje sve više nalikovati, pa … raketnoj znanosti.

No ako se pravilno iskoristi, SEO može biti jedan od najcjenjenijih alata dostupnih vašoj marketinškoj strategiji. Prikazivanje na prvoj stranici Googlea za vaše primarne ključne riječi je poput osvajanja Jackpota. Tražilice su zlatni rudnik publike, angažmana i novih kupaca.

U laboratoriju IT sektora HIG kompanije usvajamo sustavni pristup osiguravanju SEO uspjeha za vaše  poslovanje.

1. Google

Mnoge kompanije prilikom upisivanja imena u Google trazilice ne pojavljuju sa desne strane pretraživača sa svojim generalijama, što je veoma nezgodno.

 
Slika iznad pokazuje gdje nedostaju podaci vaše kompanije

Slika iznad pokazuje kako to treba biti podešeno.

Da bi se vidjeli na Googleu mi smo tu da to podesimo i uradimo svu daljnu optimizaciju vaše web stranice.

2. Alexa Traffic Rank

Alexa je veoma važan web alat u vlasništvu Amazona, jer se većina oglašivača upravo po tom ranku odlučuje da li će se oglašavati na vašoj web stranici. Mnoge stranice koje provjerom na Alexa nemaju nikakav odziv i ne pokazuju podatke, znaci da je stranica bezvrijedna. Treba hitno SEO optimizaciju našeg tima.

Slika iznad pokazuje da provjerena stranica treba hitno optimizaciju stručnjaka naše kompanije

Slika iznad pokazuje kako dobra optimizacija pokazuje rezultate za samo 2 mjeseca rada.

Mnogo novca treba da se dovede website do visokih pozicija. Naša kompanija je dala u ponudama i do desetak puta jeftinije pakete SEO optimizacije. Provjerite i kontaktirajte nas.

Naši obučeni stručnjaci proučavaju brojne čimbenike koji će vam pomoći izgraditi snažne temelje za vaše marketinške inicijative za SEO.

Više na stranici IT Sektora